Welkom!

De naam van deze site is bewust gekozen: net zoals vroeger de betekenis van het woord “Geuzen” veranderde van schurk naar vrijheidsstrijder. Zo ook het begrip “Pensionado”. Van gepensioneerde Spanje-overwinteraar naar aktieve, hedendaagse gepensioneerde. Geen etiketten als 50plusser, 65plusser, senior, babyboomer of “grijze duif” maar gewoon Pensionado. Tikje stoer, tikje macho, maar vooral aktief en wakker.

Een informatie-plek dus voor de generatie die op school nog verplicht 4 talen, geschiedenis en aardrijkskunde, wis-, natuur- en scheikunde leerde. Die op zaterdagochtend nog naar school moest en die met open mond naar de overvliegende Spoetnik heeft staan kijken. Een informatie-plek dus voor de generatie die zich de gulden nog herinnert en het leven zonder mobieltje en computer!

Maar ook een generatie die geniet van de nieuwe media en alle informatiebronnen die ineens onder handbereik zijn. Wij hopen op enige interactie met u en zullen u van tijd tot tijd informeren over de ontwikkeling van dit platform. Zegt het voort!

Welkom dus!

Peter Akkerman (hoofdredacteur)